EQ-brass logo

Om EQ-brass

EQ-brass är ett fullbesatt brassband i Helsingborg av engelsk typ. Vår repertoar spänner över hela spektrat med allt ifrån underhållningsmusik, klassiskt, swing och jazz till folkmusik, kyrkomusik och marscher. Vår musik anpassas helt efter förutsättningar och situation. EQ-brass tar gärna uppdrag som events och festliga invigningar.

Vår dirigent Jan Karlsson är välkänd trumpetare i Helsingborgs symfoniorkester. Våra vicedirigenter Fredrik Österling och Torsten Svensson, båda välkända i Helsingborgs musikliv, berikar oss med sin musikalitet. I orkestern finns flertal dirigenter, musiklärare och kvalificerade musiker, alla med många års aktiva musikinsatser bakom sig och med en längtan av att njuta av det äkta brassbandssoundet – ett sound som inte går att jämföra med ett symfoniskt band.

Vår kvalitetssatsning ger resultat! Hösten 2017 deltog vi i brassbandstävlingarna i Värnamo där vi placerade oss på en inspirerande femteplats i division två. I divisionen deltog nio orkestrar från hela Sverige. I år åker vi dit igen.

EQ-brass är en helt självfinansierad fristående ideell förening. Varmt välkommen med bidrag till vår verksamhet eller stöd på annat sätt. Kanske som sponsor?

Vill du spela med oss?

Vi söker dubbleringar i många viktiga stämmor. Är du musiker med ett antal års erfarenhet eller har gjort uppehåll några år är du välkommen att höra av dig till oss!